Poznaj sekret długiego i zdrowego życia

+48 530 044 043 | e-mail: info@vivio.pl

Nadeszły takie czasy, że we wszystkim co jemy każdego dnia jest chemia. Pestycydy szkodzą naszemu zdrowiu, dlatego starajmy się ich unikać. Chemikalia te mogą prowadzić to niebezpiecznych skutków ubocznych, takich jak: choroba Alzheimera, choroba Parkinsona, wrodzonych trudności w uczeniu się a nawet raka.

W celu uniknięcie tych konsekwencji, powinno się spożywać produkty organiczne, które pomogą w uzyskaniu optymalnych korzyści z przeciwutleniaczy zawartych w owocach i warzywach. Dlatego teraz podajemy przepis na naturalny, zdrowy sok pełen antyoksydantów.

9111kk Pij ten sok, a złagodzisz ból i stany zapalne!

Kurkuma jest niezwykle bogata w przeciwutleniacze i właściwości przeciwzapalne, które wzmacniają układ immunologiczny. Badania amerykańskich naukowców wskazują na to, że kurkumina pobudza organizm do niszczenia białek odpowiedzialnych za chorobę Alzheimera. Wspomaga organizm w niszczeniu drobnoustrojów chorobotwórczych, grzybów, wirusów. W medycynie naturalnej zalecano, spożywanie potraw z kurkumą, picie naparu z kurkumą – przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Kurkumina pomaga też w utrzymaniu układu sercowo-naczyniowego w dobrej kondycji.

Cytryna to kolejne bogate źródło przeciwutleniaczy. Przeciwutleniacze zapobiegają uszkodzeniom nowotworowym oraz utrzymują zdrowie komórek. Woda z dodatkiem doku z cytryny łagodzi niestrawność i pomaga uregulować wypróżnianie. Cytryna znana jest ze swojej zawartości witaminy C, a co za tym idzie wspomaga walkę z chorobami oraz prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego. Dzięki antyseptycznym właściwościom cytrynę stosuje się do odkażania ran: przyspiesza ich gojenie się oraz pomaga w leczeniu siniaków. Pomaga w walce z trądzikiem i starzeniem się skóry.

Bez-nazwy-2 Pij ten sok, a złagodzisz ból i stany zapalne!

Imbir: wspomaga trawienie, łagodzi mdłości, również te związane z chorobą lokomocyjną, zmniejsza zlepianie się płytek krwi, dzięki czemu chroni przed powstawaniem zakrzepów. Regularne stosowanie imbiru zmniejsza ilość i częstotliwość wystąpienia ataków migreny. Przynosi ulgę chorym stawom i obolałym mięśniom.

Przepis na niezwykły napój imbirowo-cytrynowy:

  • połowa korzenia imbiru średniej wielkości
  • ćwiartka cytryny nieobranej
  • 1 czerwone jabłko
  • 1-2 łyżeczki kurkumy
  • 3-4 marchewki

Wszystkie składniki wymieszaj i połącz na jednolitą konsystencję. To wszystko. Teraz ciesz się dobrym zdrowiem i żadnego bólu więcej! 🙂

  • twilla1987

    Jeżeli dobrze zrozumiałam to przepuścić składniki przez sokowirówkę i pić?