Poznaj sekret długiego i zdrowego życia

+48 530 044 043 | e-mail: info@vivio.pl

Jak przyrządzić kaszę jaglaną?

kasza-blog-vivio Jak przyrządzić kaszę jaglaną?

Za włączeniem jej do codziennej diety przemawia szereg argumentów!  Sprawdź  jak zatem przyrządzać kaszę jaglaną. To niezwykle proste!

Po uprzednim umyciu i odsączeniu ziaren rzucamy je na wrzącą wodę (powinno jej być 3 razy więcej niż kaszy).  Do smaku możemy dodać odrobinę soli i oleju lub masła. Kaszę gotujemy pod przykryciem na niewielkim ogniu około 20 minut. Kiedy wchłonie całą wodę powinna być gotowa do spożycia.

„Jaglanka” może być podawana na wiele sposobów. Świetnie smakuje  na słodko  (z miodem,  bakaliami czy orzechami) ale również idealnie komponuje się także z sosami i mięsem. Polecana  jest jako dodatek  do zup, np. pomidorowej, soczewicowej, a nawet barszczu ukraińskiego w wersji wegetariańskiej.

Z pewnością warto wykorzystywać wspaniałe właściwości kaszy jaglanej w przepisach każdego dnia!

kasza-blog-vivio Jak przyrządzić kaszę jaglaną?  kasza-blog Jak przyrządzić kaszę jaglaną?

 

print